Robots en Helden

Robots&HeldenOp kamp in de herfstvakantie!

 

In de herfstvakantie logeren de superhelden en robot Charlie een aantal dagen in Ommen! Alle lieve superhelden zorgen ervoor dat we heerlijk kunnen slapen, want zij beschermen ons tegen alles. Ze zijn verstopt in het bos en als je goed luistert kun je ze misschien wel horen. Of zitten ze misschien ergens hoog in de boom verstopt? Kom jij de superheld uithangen? Robot Charlie, de enige echte diabetesrobot, bezoekt ook het kamp. Hem kun je echt alles vragen. Word jij vrienden met Charlie?

Om je in te schrijven voor dit kamp kun je bellen met Y Camps: 035-6668777.

 • Praktische informatie over dit kinderkamp:

  Deze week vindt plaats op recreatiecentrum de Wolfskuil in Ommen. Je logeert in een blokhut waar stapelbedden staan. We eten samen en samen doen we om de beurt het corvee in de groepsruimte.

  Inbegrepen bij het kamp:

  Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren (medische) begeleiders en een hele berg plezier.

  Niet inbegrepen bij het kamp:

  Vervoer naar en van het kampeerterrein in Ommen, jouw diabeteshulpmiddelen.

  Nog niet alles duidelijk?

  Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit kamp of om lid te worden kun je contact opnemen met DVN: info@dvn.nl of 033 4630566.
  Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst, betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

 • Begeleiding tijdens het kamp:

  Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

  De activiteiten met Robot Charlie worden begeleid door medewerkers van TNO die onderzoek doen met deze zelfmanagementtool. De gegevens die zij verzamelen worden gebruikt voor een vier jaar durende studie waar o.a. Diabetesvereniging Nederland aan meewerkt.

  Activiteitenniveau

  Dit kamp heeft activiteitenniveau B. Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts. Wat een kind zelf al kan/mag houden we aan qua begeleiding. We verwachten enige zelfstandigheid van de kinderen.

  Kan je zelf al spuiten of een infuusset zetten? Of heb je nog een beetje hulp nodig? De diabetesverpleegkundige en (kinder)arts vinden het geen probleem om jou te helpen. Ook gaan er ervaren getrainde vrijwilligers mee die jou ook zullen begeleiden op kamp.

 • Wie mag er mee met dit herfstkamp:

  SugarKids van 8 t/m 11 jaar. Alle SugarKidskampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes die lid zijn van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

  Mag je altijd mee?

  Als jij je hebt aangemeld bij Y Camps ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Deze moet je meteen ingevuld terugsturen (per mail of post) aan DVN ter voorbereiding van het medisch team op jouw komst. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

  • Di 17 okt – vr 20 okt 2017
  • Aantal nachten: 3
  • 9-12 jaar
  • € 99,- of € 150,-
  • Ommen, Nederland

  Kosten van dit kamp:

  Dit kamp kost €99,-. Omdat er tijdens het kamp onderzoek wordt gedaan door TNO naar een diabetes-robot, wordt dit kamp voor een groot deel gesponsord. De eigen bijdrage van de deelnemers is daarom slechts € 99,- voor leden van DVN en € 150,- voor niet-leden.
  Bestel je jouw diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Vul dan eerst het inschrijfformulier in. Bestel daarna dit kamp via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan. Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Na afloop van het kamp ontvang je (uiterlijk 31 oktober) een factuur om naar de verzekeraar te sturen.

facebook_sugarkidsLaat je ouders kijken op www.facebook.com/sugarkidsclub bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp en meld je aan.