Pony Polonaise

De hele dag paarden om je heen!

In galop door de bak en door de waterplassen, stapvoets genieten van het moois om je heen of op een lekker drafje de wind tegen je wangen voelen blazen. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Tijdens dit SugarKids-kamp gaan we lekker veel bezig met paarden en paardrijden. Op het kampeercentrum in Leusden kunnen we ’s avonds ook genoeg beleven in de uitgestrekte bossen rondom het terrein.

 • Inbegrepen bij het kamp:

  Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren (medische) begeleiders, vervoer van het kampeerterrein naar de manege en terug en een hele berg plezier.

  Niet inbegrepen bij het kamp:

  Vervoer naar het kampeerterrein op de eerste dag, vervoer vanaf de manege op de laatste dag, paardrijkleding (rij- of regenlaarzen zijn verplicht, een cap is te leen op de manege), jouw diabeteshulpmiddelen. Je mag je eigen paard of pony meenemen, dat kost € 60,- extra.

  Nog niet alles duidelijk?

  Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit ponykamp of om lid te worden, neem je contact op met DVN: info@dvn.nl of 033 463 05 66. Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst, betaling en het paardrijden benader je Y Camps: info@ycamps.nl of 035 666 87 77.

 • Locatie:

  Dit ponykamp vindt voor een deel plaats op het YMCA Kampeerterrein in Leusden: daar slapen en eten we en doen we leuke spellen. Je slaapt in tenten waar matrassen op de grond liggen, eet samen en helpt mee met het corvee. We gaan elke dag met de hele groep met een bus naar Manege Zwanenburg in De Glind. Het kamp begint op zondag om 10.00 uur op het terrein in Leusden en op donderdag om 10.00 uur op de manege mag je aan je ouders je paardenkunsten laten zien. Om 12.00 uur vertrek je weer naar huis.

 • Begeleiding tijdens het kamp

  Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps. De paardrijlessen en -activiteiten worden begeleid door rij-instructeurs van de manege.

  Activiteitenniveau

  Dit kamp heeft activiteitenniveau B. Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts. Wat een kind zelf al kan/mag houden we aan qua begeleiding. We verwachten enige zelfstandigheid van de kinderen. Kan je zelf al spuiten of een infuusset zetten? Of heb je nog een beetje hulp nodig? De diabetesverpleegkundige en (kinder)arts vinden het geen probleem om jou te helpen. Ook gaan er ervaren getrainde vrijwilligers mee die jou ook zullen begeleiden op kamp.

 • Wie mag er mee met dit ponykamp?

  Dit kamp is speciaal voor kinderen met diabetes van 9 t/m 12 jaar. Alle SugarKidskampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes die lid zijn van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

  Mag je altijd mee?

  Als jij je hebt aangemeld bij Y Camps ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Deze moet je meteen ingevuld terugsturen (per mail of post) aan DVN ter voorbereiding van het medisch team op jouw komst. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

  Laat je ouders kijken op www.facebook.com/sugarkidsclub bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp en meld je aan om alvast kennis te maken met jouw kampgenoten.
  Het maakt niet uit of je wel of geen paardrijervaring hebt.

  • Zo 22 juli t/m do 26 juli
  • Aantal nachten: 4
  • Leusden
  • Leeftijd: 9 t/m 12 jaar
  • € 369,-

  Kosten van het kamp

  Dit kamp kost €369,- voor kinderen die lid zijn van DVN. Bestel je jouw diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Bestel dit kamp dan via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan. Schrijf je daarna in via het inschrijfformulier zodat ook Y Camps weet dat je mee wilt. Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Na afloop van het kamp (uiterlijk 15 september) ontvang je een factuur om naar de verzekeraar te sturen.