Paardenkracht

Ponykamp voor 13-16 jarigen

Meet de kracht van een paard

Wie springt er hoger, jij of een paard? Wie rent er harder, jij of een paard? Weet je dat paarden ook kunnen voetballen en zwemmen? Wil je komende zomer ontdekken wat een paard nog meer leuk vindt om te doen? Schrijf je dan snel in!

Heb je nog nooit paardgereden? Geen probleem, dat kun je deze week leren! Heb je juist veel ervaring? Dan is er ook voor jou meer dan genoeg te beleven.

Ben je na een dag op de manege nog niet moe? Dan is er ’s avonds nog genoeg tijd om je eigen paardenkracht te testen!

 

  • 13 t/m 16 jaar
  • Vr 2 augustus t/m di 6 augustus 2019
  • Aantal nachten: 4
  • Leusden, Nederland
  • € 389,- of € 419,-

  Dit kamp kost € 389,- voor leden van de Diabetesvereniging Nederland en € 419,- voor niet-leden.

  Aanmelden

  Dit kamp is volgeboekt.

  Bestel je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Schrijf je dan eerst in via het inschrijfformulier. Betaal het kamp daarna via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan.

  Koop je het kamp niet via het Puntenplein, vul dan alleen het inschrijfformulier in.

  Wie gaan er nog meer mee?

  Kijk op de Facebook-pagina van de SugarKidsClub bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp. Deelnemers kunnen zich aanmelden om alvast kennis te maken met kampgenoten.

 • Praktische informatie over dit kinderkamp:

  Dit ponykamp vindt voor een deel plaats op het YMCA Kampeerterrein in Leusden: daar slapen en eten we en doen we leuke spellen. We slapen in tenten waar matrassen op de grond liggen, eten samen en iedereen helpt mee met het corvee. Voor het ponyrijden gaan we met de hele groep met een bus naar Manege Zwanenburg in De Glind. Het kamp begint op vrijdag om 10.00 uur op het terrein in Leusden. Op dinsdag laten we om 10.00 uur onze paardenkunsten aan de ouders zien en om 12.00 uur vertrekken we weer naar huis.

  Inbegrepen bij het kamp:

  Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren (medische) begeleiders, vervoer van het kampeerterrein naar de manege en terug en heel veel plezier.

  Niet inbegrepen bij het kamp:

  Vervoer naar het kampeerterrein op de eerste dag, vervoer vanaf de manege op de laatste dag, paardrijkleding (rij- of regenlaarzen zijn verplicht, een cap is te leen op de manege), eigen diabeteshulpmiddelen. Een eigen paard of pony meenemen mag, dat kost € 60,- extra.
  Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Na afloop van het kamp (uiterlijk 16 september) ontvang je een factuur om naar de verzekeraar te sturen.

  Nog niet alles duidelijk?

  Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit kamp of om lid te worden kun je contact opnemen met DVN: info@dvn.nl of 033 463 05 66. Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst en betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

 • YMCA Kampeercentrum Leusden


  Bij YMCA Kampeercentrum Leusden wordt al meer dan 80 jaar gekampeerd. Het bosrijke terrein bij Amersfoort telt negen tentenkampen. Elke groep heeft een eigen tentenkamp met tenten om in te slapen, een grote eettent en een tent voor de begeleiders. Er is een grote speeltuin en er zijn veel stukken bos die gebruikt worden om bosspellen te doen. Verder is er een centraal kamphuis. Daarin is de keuken waar een kok het eten verzorgd, twee ruimtes met douches en wc’s en een grote zaal voor binnenactiviteiten zoals disco of film kijken. Het centrale huis van het kampeercentrum is in 2013 volledig nieuw gebouwd.

 • Begeleiding

  Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub-vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

  Activiteitenniveau

  Dit kamp heeft activiteitenniveau C. Veel zelfstandigheid vanuit de tieners. Vrijwilligers, diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts zijn er voor sturing en controle.

 • Wie mag er mee?

  Dit kamp is speciaal voor kinderen met diabetes, met of zonder paardrijervaring. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies het tegenovergestelde van wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

  Mag je altijd mee?

  Als jij je hebt aangemeld bij Y Camps ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk per e-mail of per post weer terug naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.