Overdagkamp

Op kamp zonder overnachting (2 dagen)

Geannuleerd

Heb jij net te horen gekregen dat je diabetes hebt? Vinden je ouders dat erg spannend en zijn ze op zoek naar antwoorden? Tijdens deze twee dagen worden er allerlei sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd in de bossen bij Leusden. Tijdens deze twee dagen ontmoet je andere kinderen die diabetes hebben om samen leuke spellen te doen. Je ouders komen in contact met andere ouders en krijgen meer te weten over diabetes en de gevolgen daarvan.

 • Praktische informatie over dit dagkamp:

  Dit kamp is speciaal voor de ouders van de jongste kinderen of ouders van kinderen die pas kort diabetes hebben en die de kampen waar 2 nachtjes inzitten nog te spannend vinden.

  Voor ouders is er een apart programma. Je praat met elkaar over alle aspecten die het leven met een kind met diabetes in je gezin met zich meebrengt. Er is een ervaringsdeskundige en/of professional bij om dit te begeleiden.

  Inbegrepen bij het kamp:

  Volledig programma, lunch voor de kinderen, informatieve workshops voor de ouders, deskundige en ervaren (medische) begeleiders en een hele berg plezier.

  Niet inbegrepen bij het kamp:

  Vervoer naar en van het kampeerterrein, jouw diabeteshulpmiddelen, overnachtingen.

  Nog niet alles duidelijk?

  Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit ponykamp of om lid te worden, neem je contact op met DVN: info@dvn.nl of 033 463 05 66. Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst, en betaling benader je Y Camps: info@ycamps.nl of 035 666 87 77.

 • Locatie van het dagkamp

  Het kamp wordt gehouden op het Kampeercentrum Leusden. Hier zijn negen tentenkampen met een grote kampschuur waar we bij minder weer ook binnen activiteiten kunnen doen. Het is een bosrijke omgeving, vlakbij Amersfoort.

 • Begeleiding tijdens het dagkamp:

  Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

  Activiteitenniveau

  Dit kamp heeft activiteitenniveau A. Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige, dietist en (kinder)diabetesarts. De vrijwilligers zijn een soort moederfiguur voor de kinderen. Op het gebied van diabetes worden de kinderen volledig begeleid.

  Ga je met ons mee op kamp, dan is er altijd genoeg begeleiding aanwezig. Er gaan ervaren getrainde vrijwilligers met diabetes mee, maar ook een diabetesverpleegkundige en een (kinder)arts. Ook gaat er een diëtiste mee om de koolhydraten uit te rekenen!

 • Wie mag er mee met dit dagkamp?

  SugarKids van 4 t/m 8 jaar die nog maar net weten dat ze diabetes hebben. Broers, zussen, een vriend of vriendin zonder diabetes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

  Mag je altijd mee?

  Als jij je hebt aangemeld bij Y Camps ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Deze moet je meteen ingevuld terugsturen (per mail of post) aan DVN ter voorbereiding van het medisch team op jouw komst. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover bericht van DVN.

  • Vr 4 aug & za 5 aug 2017
   Dit kamp is geannuleerd
  • Aantal nachten: nvt
  • Leeftijd kinderen: 4 t/m 8 jaar
  • € 100,- of € 125,-
  • Leusden

  Dit kamp kost € 100,- voor twee dagen voor 1 kind en 2 ouders. Een extra kind betaalt € 40,-. Kinderen die geen lid zijn van DVN betalen € 125,- voor 1 kind en 2 ouders.
  Bestel je jouw diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Vul dan eerst het inschrijfformulier in. Bestel daarna dit kamp via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan. Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Na afloop van het kamp ontvang je (uiterlijk 15 september) een factuur om naar de verzekeraar te sturen.

facebook_sugarkidsLaat je ouders kijken op www.facebook.com/sugarkidsclub bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp en meld je aan om alvast kennis te maken met jouw kampgenoten.