Gierend in Galop

Meet de kracht van een paard

Wie springt er hoger, jij of een paard? Wie rent er harder, jij of een paard? Weet je dat paarden ook kunnen voetballen en zwemmen? Wil je komende zomer ontdekken wat een paard nog meer leuk vindt om te doen? Schrijf je dan snel in! Heb je nog nooit paardgereden? Geen probleem, dat kun je deze week leren! Heb je juist veel ervaring? Dan is er ook voor jou meer dan genoeg te beleven. Ben je na een dag op de manege nog niet moe? Dan is er ’s avonds nog genoeg tijd om je eigen paardenkracht te testen! Je mag je eigen pony meenemen (€ 60,- extra kosten).

 • Locatie:

  Dit ponykamp vindt voor een deel plaats op het YMCA Kampeerterrein in Leusden: daar slapen en eten we en doen we leuke spellen. Je slaapt in tenten waar matrassen op de grond liggen, eet samen en helpt mee met het corvee. We gaan elke dag met de hele groep met een bus naar Manege Zwanenburg in De Glind. Het kamp begint op zondag om 10.00 uur op het terrein in Leusden en op donderdag om 10.00 uur op de manege mag je aan je ouders je paardenkunsten laten zien. Om 12.00 uur vertrek je weer naar huis.

  Inbegrepen bij het kamp:

  Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren (medische) begeleiders, vervoer van het kampeerterrein naar de manege en terug en een hele berg plezier.

  Niet inbegrepen bij het kamp:

  Vervoer naar het kampeerterrein op de eerste dag, vervoer vanaf de manege op de laatste dag, paardrijkleding (rij- of regenlaarzen zijn verplicht, een cap is te leen op de manege), jouw diabeteshulpmiddelen. Je mag je eigen paard of pony meenemen, dat kost € 60,- extra.

  Nog niet alles duidelijk?

  Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit ponykamp of om lid te worden, neem je contact op met DVN: info@dvn.nl of 033 463 05 66. Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst, betaling en het paardrijden benader je Y Camps: info@ycamps.nl of 035 666 87 77.

 • Begeleiding tijdens het kamp

  Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps. De paardrijlessen en -activiteiten worden begeleid door rij-instructeurs van de manege.

  Activiteitenniveau

  Dit kamp heeft activiteitenniveau C. Veel zelfstandigheid vanuit de tieners. Vrijwilligers, diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts zijn er voor sturing en controle. Gezellig mee op kamp, super leuk! Onze ervaren getrainde vrijwilligers, diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts zijn er ook om de tieners aan te sturen in hun diabetesmanagement.

 • Wie mag er mee met dit ponykamp?

  Tieners met diabetes die tussen de 13 en 16 jaar oud zijn. Alle SugarKidskampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes die lid zijn van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

  Mag je altijd mee?

  Als jij je hebt aangemeld bij Y Camps ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Deze moet je meteen ingevuld terugsturen (per mail of post) aan DVN ter voorbereiding van het medisch team op jouw komst. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

  Laat je ouders kijken op www.facebook.com/sugarkidsclub bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp en meld je aan om alvast kennis te maken met jouw kampgenoten.

  Het maakt niet uit of je wel of geen paardrijervaring hebt.

  • Zo 29 juli t/m do 2 aug 2018 volgeboekt
  • Aantal nachten: 4
  • Leusden
  • Leeftijd: 13 t/m 16 jaar
  • € 369,- of € 399,-

  Dit kamp kost €369, voor leden van de Diabetesvereniging Nederland en € 399,- voor niet-leden..
  Bestel je jouw diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Bestel dit kamp dan via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan. Schrijf je daarna in via het inschrijfformulier zodat ook Y Camps weet dat je mee wilt. Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Na afloop van het kamp (uiterlijk 15 september) ontvang je een factuur om naar de verzekeraar te sturen.