Epos van Olympos

Spanning in het Oude Griekenland

MHUHAAHAhaa!
WIE ZIJN JULLIE? , buldert een krachtige stem over de oude stad Olympos.
BEWIJS DAT JE HET KUNT! LAAT ZIEN WIE Jullie zijn!

Je probeert te achterhalen waar deze donderende stem toch vandaan komt. Om hierachter te komen, zal je, samen met anderen, beproevingen moeten doorstaan. Je behendigheid zal getest worden tijdens de oude Olympische Spelen, maar ook je moed en verstand zullen op de proef worden gesteld in dit grootse avontuur. Door goed samen te werken, maar ook door de individuele krachten, kan iedereen een verschil maken in deze roemruchtige stad Olympos.

“BAM!”, de deur slaat dicht! Daar staan jullie dan in deze onbekende ruimte. Hopelijk ben je je angst de baas en kunnen jullie jezelf bevrijden uit deze spannende escaperoom. Door goed te kijken en te zoeken kan je van alles vinden. Jullie zullen rare objecten tegen komen, maar door goed te puzzelen kunnen jullie vast de weg naar buiten vinden. Echter…, je hebt niet alle tijd; Klokkos Tikkos…
Niet alleen overdag, maar ook als het donker is, gaan we een spel spelen. Voor de bangerds hebben we Goddelijke bescherming. Maar de echte durfal kan laten zien hoeveel lef en durf die heeft. Onthoud wel dat er van een grote afstand op je gelet wordt…

Uiteraard gaan we ook toffe bosspelen doen, zoals Levend Stratego. Echter, ons Levend Stratego is nog uitdagender dan je bent gewend en vraagt veel meer van jouw tactische vermogen. Daarnaast gaan we een cool koolhydratenspel spelen, lasergamen en hebben we een bonte avond met een disco.
Wil jij dit allemaal, en nog veel meer beleven? Geef je dan snel op en ga met ons mee op avontuur in het oude Olympos! Wij zijn er klaar voor, jij ook? MHUHAAHAhaa!!

 • Praktische informatie over dit kinderkamp:

  Dit kamp vindt plaats op het YMCA Kampeerterrein in Leusden. Je slaapt in tenten waar matrassen op de grond liggen, eet samen en helpt mee met het corvee. Het kamp begint op zondag om 10.00 uur en eindigt op donderdag om 13:30 uur.

  Inbegrepen bij het kamp:


  Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren (medische) begeleiders en een hele berg plezier.

  Niet inbegrepen bij het kamp:


  Vervoer naar en van het kampterrein, jouw diabeteshulpmiddelen.

  Nog niet alles duidelijk?

  Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit kamp of om lid te worden kun je contact opnemen met DVN: info@dvn.nl of 033 4630566. Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst, betaling kun je Y Camps benaderen: info@ycamps.nl of 035 666 8 777.

 • Begeleiding tijdens het kamp

  Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps.

  Dit kamp heeft activiteitenniveau B. Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts. Wat een kind zelf al kan/mag houden we aan qua begeleiding. We verwachten enige zelfstandigheid van de kinderen. Kan je zelf al spuiten of een infuusset zetten? Of heb je nog een beetje hulp nodig? De diabetesverpleegkundige en (kinder)arts vinden het geen probleem om jou te helpen. Ook gaan er ervaren getrainde vrijwilligers mee die jou ook zullen begeleiden op kamp.

 • Wie mag er mee?

  Dit kamp is speciaal voor kinderen met diabetes van 10 t/m 13 jaar. Alle SugarKidskampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes die lid zijn van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

  Mag je altijd mee?

  Als jij je hebt aangemeld bij Y Camps ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Deze moet je meteen ingevuld terugsturen (per mail of post) aan DVN ter voorbereiding van het medisch team op jouw komst. Let op: pas als DVN jouw aanmelding heeft goedgekeurd mag je mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

  Laat je ouders kijken op www.facebook.com/sugarkidsclub bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp en meld je aan om alvast kennis te maken met jouw kampgenoten.

  • Zo 29 juli – do 2 aug 2018 volgeboekt
  • Aantal nachten: 4
  • 10 t/m 13 jaar
  • Leusden
  • € 299,- of € 329,-

  Kosten van het kamp:

  Dit kamp kost €299,- voor leden van de Diabetesvereniging Nederland en € 329,- voor niet-leden.
  Bestel je jouw diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Vul dan eerst het inschrijfformulier in. Bestel daarna dit kamp via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan. Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Na afloop van het kamp ontvang je (uiterlijk 15 september) een factuur om naar de verzekeraar te sturen.